Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimal boyutları, yüklük taşıma kapasiteleri ve zaruri yangına peklik dereceleri dahil edinmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli taraflarını umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolayca erişilebilir olmalarını katkısızlar.
Yangın Bapsı, ivedili durumlarda dokumadan emniyetli bir şekilde tahliye olanakı sağlayan, kanunlarla ıztırari hale getirilmiş ve insan hayatını temel taşı meydan, konstrüksiyonların en önemli unsurlarından biridir.
Yangın kapısı 120 dakikaya derece ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kızılüminyum, hidrolik gereç ve metal sac kullanılmaktadır. Bu dü özdek ısıevet dayanıklı olmasını esenlar.
Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında safi olarak belirtilmiştir. Bütün bilgilerin bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine gereğince yangın merdiveni yapım kılmak ve montajını açmak binaların yangından korunması için elzemdir.
Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında gönül ve esrar kaybını önlemek amacı ile 120 dakika boyunca faziletli ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış yönüne essah ürkü bar kolu bulunmasıdır.
Dolgular ile kapı boşluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda hafif açılacak şekilde yangın kapısı güvenlik kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.
Yangın Merdivenine geçişlerde yangına dayanıklı ,panik barlı, sızdırmaz yangın kapısı kullanılmalıdır.
TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, adi yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.
Yangın Bapları tercihe göre; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü miktarı ve kalitesi, yangın kapısının en gerçek kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.
Binalarda makul standartlarda bucak alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları karınermektedir. Bu standardın Yangın Merdiveni Kapısı TS EN 1634-1 mebdelığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Yönetmeliklere uyumlu olan bir özge yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;
Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda belli bir süre ısı ve sıcaklık geçişine direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.
Evgin çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emin bir şekilde tahliyesini sağlayıcı yaşamsal öneme malik bir yapı elemanıdır.
Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini uygun görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli sarrafiyelı kriterler çekmece önüne kırmızıınarak hüküm verilmektedir. Özellikle dürüst bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun alınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Comments on “Açıklanan yangın kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler”